Før et kirurgisk inngrep er det anbefalt at man ikke tar fiskeolje eller ibuprofen(ibux). Dette kan øke blødningen fra et sår og gjøre at inngrepet tar lengre tid samt et mindre pent kosmetisk resultat.

Før inngrepet et det også lurt at man dusjer hele kroppen og legger seg i nytt sengetøy. Før timen tar man på seg rent tøy. Dette for å redusere infeksjonsfaren.

Etter inngrepet:

Smertestillende Paracet 500 mg 1-2 tab x 4 ved behov. Dette kan være lurt å ta en time etter inngrepet da bedøvelsen ofte slutter å virke.

Beholde bandasjen tørr og ren. Skift bandasje ved gjennomblødning, altså at bandasjen er farget av blod, eller hver 3 dag.

Du kan dusje med vannfast plaster 4 dager etter operasjon

Forsiktig med fysisk aktivitet i 2 uker med muskulatur som omfatter området. Samt kaffe og te unngås dersom kirurgi er utført i ansikt.

Sårkontroll og suturfjerning hos fastlege om avhengig av hvor inngrepet er utført. På hodet skal stingene fjernes etter 5-7 dager.
Ansikt skal stingene fjernes etter 4-5 dager.
Fingre etter 7-10 dager.
Ellers 10-14 dager. Du må bestille time selv

Dersom det er tegn til infeksjon i sårskaden er det viktig å ta kontakt med lege. Tegn til infeksjon er rødhet, hevelse, puss/verk, smerter og/eller feber

Dersom histologisvar foreligger med positivt svar kontakes du om videre plan og behandling.